KREMŠNITE


KREMŠNITE




Sestavine:
-         300g ostre moke,
-         250 g sladkorja,
-         8 jajc,
-         rum,
-         vanilin sladkor,
-         ščepec soli,
-         limonina lupina,
-         2 litra mlek (3,5%),
-         1 l sladke smetane.

Postopek:
Listnato testo razvaljaj in peci 10 minut pri 200C.
Rumenjake in beljake ločimo. Beljake z ščepcem soli čvrsto stepemo v sneg in ga damo za krajši čas v hladilnik.
Rumenjake, sladkor,moko, rum, vanilin sladkor, 2 dl mleka,limonino lupino, ščepec soli zmešamo v kremo.
Na posodi segrejemo mleko do vretja. Nato zmanjšamo ogenj ali ga povsem ugasnimo. Vmešamo mešanico v mleko in mešamo dokler ne nastane krema. Nanjo vmešamo še beljake( najboljše z mikserjem). Nekoliko še pokuhamo (1-2 minuti) in vlijemo v pekač z listnatim testom. Ko se ohladi stepeš sladko smetano in jo namažeš na kremo. Na sladko smetano nadrobiš listnato testo.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TORTA S MASCARPONEJEVO KREMO IN SUHIMI SLIVAM

Mafini z grškim jogurtom in kakijevo čežano

Nutelina pita z bananami