Mafini z grškim jogurtom in kakijevo čežano


Sestavine:
- 200g polnozrnate moke
- 50g zmletih ovsenih kosmičev
- 2 jajci
- 100g rjavega sladkorja
- 4 žlice grškega jogurta
- ščepec soli
- pecilni prašek
- cimet, klinčki
- 4 zreli kakiji

Pečico segrejte na 180C.
Meso kakijev ločite od lupine in zmeljite v multipraktiku. Dodaj cimet in klinčke, vanilin sladkor (po okusu).
Penasto umešaj jajca in sladkor, ter dodaj maslo, jogurt, ščepec soli. Premešaj ter dodaj kakijevo čežano. Nato dodaš moko s pecilnim praškom in mlete ovsene kosmiče. Po potrebi lahko tudi dodaš cimet.
Maso nadevaš v papirnate modelčke in peci približno 25 minut.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TORTA S MASCARPONEJEVO KREMO IN SUHIMI SLIVAM

Nutelina pita z bananami