TORTA S MASCARPONEJEVO KREMO IN SUHIMI SLIVAM
Biskvit 1:
-3 beljaki
- 90 g sladkorja
- 60 g mletih orehov
- 40 g polnozrnate moke
- 1 pecilni prašek
- ščepec soli
Beljake s sladkorjem stepemo v trd sneg, narahlo
dodajamo moko s pecilnim praškom ter orehe. Maso nadevamo v tortni model 26cm,
obložen s pecilnim praškom. Pečemo 15 do 20 minut na 180C.
Biskvit 2:
-
3 jajca
-
150 g sladkorja
-
150 g moke
-
½ pecilnega praška
-
1,2 dcl vode/olja
-
ščepec soli
Ločimo rumenjake in beljake. Beljake s sladkorjem in
ščepcem soli stepemo v trd sneg. Rumenjake, moko s pecilnim praškom ter
vodo/olje zmešamo. Beljake dodamo postopoma k rumenjakom. Maso nadevamo v
tortni model 26 cm. Pečemo 15 do 20 minut na 180C. pečen in ohlajen biskvit
prerežemo na dve plasti.
Slive z rdečim vinom:
-
250 g suhih sliv
-
100 g sladkorja
-
2,5 dcl rdečega vina
Sladkor karameliziramo, dodamo na koščke narezane
suhe slive in zalijemo z črnim vinom. Vse skupaj dobro prevremo, da se zmes
primerno zgosti.
Krema:
-
250 g mascarponeja
-
250 g sladke smetane
-
1 vanilin sladkor
-
Limonina lupina
-
Mleti orehi
Stepemo sladko smetano, dodamo mascarpone in vanilin
sladkor ter limonino lupino. Kremi, dodamo ohlajene slive z črnim vinom.
V pekač za torte položimo 1 biskvit, nanj
nadevamo1/2 kreme, potresemo z orehi. Nanj damo 1 plast biskvita 2. Nanj nadevamo
preostanek kreme, potresemo z orehi.
Po vrhu sem namazala torto s stepeno smetano. Ob
strani sem obložila s sesekljanimi orehi, na vrhu sem potrosila s naribano
čokolado.
Komentarji
Objavite komentar