TORTA S MASCARPONEJEVO KREMO IN SUHIMI SLIVAM


Biskvit 1:

-3 beljaki
- 90 g sladkorja
- 60 g mletih orehov
- 40 g polnozrnate moke
- 1 pecilni prašek
- ščepec soli


Beljake s sladkorjem stepemo v trd sneg, narahlo dodajamo moko s pecilnim praškom ter orehe. Maso nadevamo v tortni model 26cm, obložen s pecilnim praškom. Pečemo 15 do 20 minut na 180C.

Biskvit 2:

-          3 jajca
-          150 g sladkorja
-          150 g moke
-          ½ pecilnega praška
-          1,2 dcl vode/olja
-          ščepec soli

Ločimo rumenjake in beljake. Beljake s sladkorjem in ščepcem soli stepemo v trd sneg. Rumenjake, moko s pecilnim praškom ter vodo/olje zmešamo. Beljake dodamo postopoma k rumenjakom. Maso nadevamo v tortni model 26 cm. Pečemo 15 do 20 minut na 180C. pečen in ohlajen biskvit prerežemo na dve plasti.

Slive z rdečim vinom:

-          250 g suhih sliv
-          100 g sladkorja
-          2,5 dcl rdečega vina

Sladkor karameliziramo, dodamo na koščke narezane suhe slive in zalijemo z črnim vinom. Vse skupaj dobro prevremo, da se zmes primerno zgosti.

Krema:

-          250 g mascarponeja
-          250 g sladke smetane
-          1 vanilin sladkor
-          Limonina lupina
-          Mleti orehi

Stepemo sladko smetano, dodamo mascarpone in vanilin sladkor ter limonino lupino. Kremi, dodamo ohlajene slive z črnim vinom.
V pekač za torte položimo 1 biskvit, nanj nadevamo1/2 kreme, potresemo z orehi. Nanj damo 1 plast biskvita 2. Nanj nadevamo preostanek kreme, potresemo z orehi.
Po vrhu sem namazala torto s stepeno smetano. Ob strani sem obložila s sesekljanimi orehi, na vrhu sem potrosila s naribano čokolado.


 




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mafini z grškim jogurtom in kakijevo čežano

Nutelina pita z bananami