Kokosova pita z belo čokolado


KOKOSOVA PITA Z BELO ČOKOLADO

Testo:
  • 150 g moke,
  • 100 g masla,
  • 50 g sladkorja,
  • 1 rumenjak,
  • 1/2 vrečke pecilnega praška,
  • 20 g kokosove moke,
  • ščepec soli.
Krema:
  • 5 dcl mleka,
  • pol stroka vanilije,
  • 2 rumenjaka,
  • 50 g sladkorja,
  • 1 vrečka praška za vaniljev puding,
  • zamašeč ruma,
  • 10 g masla,
  • 30 g kokosove moke.
Čokoladna glazura:
  • 150 g bele čokolade,
  • 100 g kokosovega masla,
  • kokosova moka.

Testo:
Iz vseh navedenih sestavin zamesimo v gladko testo. Zavijemo ga v plastično folijo in ga damo za cca 1 uro v hladilnik. potem testo razvaljamo na debelino cca 3 mm in z njim obložimo model za pite premera 22 cm. Pečemo 10 minut na 180 C. 

Krema:
Vaniljev strok prerežemo po dolžini, postrgamo sredico, damo v 4 dcl mleka in zavremo. Rumenjaka, sladkor, vaniljev puding dobro premešamo, dodamo 1 dcl hladnega mleka. Ko se krema zgosti odstavimo ter dodamo maslo in kokos ter kremo nadevamo v pečeno podlago iz testa. Kremo poravnamo in pečemo 25 minut na 180C.

Čokoladna glazura:
Nad soparo raztopimo kokosovo maslo in čokolado, dodamo malo mleka po potrebi. 
S tako pripravljeno glazuro premažemo pito. P vrhu potresemo z kokosovo moko, damo v hladilnik, da se glazura strdi.




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TORTA S MASCARPONEJEVO KREMO IN SUHIMI SLIVAM

Mafini z grškim jogurtom in kakijevo čežano

Nutelina pita z bananami