Kokosova pita z belo čokolado
KOKOSOVA PITA Z BELO ČOKOLADO
Testo:
- 150 g moke,
- 100 g masla,
- 50 g sladkorja,
- 1 rumenjak,
- 1/2 vrečke pecilnega praška,
- 20 g kokosove moke,
- ščepec soli.
Krema:
- 5 dcl mleka,
- pol stroka vanilije,
- 2 rumenjaka,
- 50 g sladkorja,
- 1 vrečka praška za vaniljev puding,
- zamašeč ruma,
- 10 g masla,
- 30 g kokosove moke.
Čokoladna glazura:
- 150 g bele čokolade,
- 100 g kokosovega masla,
- kokosova moka.
Testo:
Iz vseh navedenih sestavin zamesimo v gladko testo. Zavijemo ga v plastično folijo in ga damo za cca 1 uro v hladilnik. potem testo razvaljamo na debelino cca 3 mm in z njim obložimo model za pite premera 22 cm. Pečemo 10 minut na 180 C.
Iz vseh navedenih sestavin zamesimo v gladko testo. Zavijemo ga v plastično folijo in ga damo za cca 1 uro v hladilnik. potem testo razvaljamo na debelino cca 3 mm in z njim obložimo model za pite premera 22 cm. Pečemo 10 minut na 180 C.
Krema:
Vaniljev strok prerežemo po dolžini, postrgamo sredico, damo v 4 dcl mleka in zavremo. Rumenjaka, sladkor, vaniljev puding dobro premešamo, dodamo 1 dcl hladnega mleka. Ko se krema zgosti odstavimo ter dodamo maslo in kokos ter kremo nadevamo v pečeno podlago iz testa. Kremo poravnamo in pečemo 25 minut na 180C.
Čokoladna glazura:
Nad soparo raztopimo kokosovo maslo in čokolado, dodamo malo mleka po potrebi.
S tako pripravljeno glazuro premažemo pito. P vrhu potresemo z kokosovo moko, damo v hladilnik, da se glazura strdi.
Komentarji
Objavite komentar