PAELLA PO MOJE



   SESTAVINE ZA 8 OSEB:

    

-          Pol piščančjih prsi
-          Prekajena slanina
-          2 klobasi (narezano na rezine)
-          1 velika čebula
-          Jušna osnova(prašičja/piščančja)
-          2 stroka česna
-          500g dolgozrnatega riža (basmati)
-          1 rdeča paprika
-          1 zelena paprika
-          1 bučka
-          Skodelica graha
-          Konzerva koruze
-          30dag Morski sadeži(škampi,gamberi,školjke,kozice,lignji)
-          1 dl belega vina
-          Čili
-          Kurkuma
-          Poper
-          Sol
-          Listnati drobnjak
-          Peteršilj
-          Maslo



Najprej sem na olivnem olju popražila nasekljano čebulo, dodala česen, popekla da je zadišal česnik, potem dodala piščanca, slanino. Vse skupaj pražimo toliko časa, da je piščanec in klobasa lepo zabarvala. Nato sem dodala bučke, papriko in popekla. Temu sem dodala riž in pražila toliko časa, da je posteklenel. Zalila sem z 1 dl belega vina, da je alkohol izparel, nato sem zalila z jušno osnovo. Solila, popoprala, dodala sem kurkumo, čili. V drugi posodi sem na maslu popekla klobase, ter jih dodala k paeli.
Nato sem popekla še morske sadeže in jih dodala. Premešam, nato dodam še grah in koruzo ter pokuhala, da se je riž skuhal. Na koncu sem dodala še sesekljan peteršilj ter drobnjak in košček masla.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TORTA S MASCARPONEJEVO KREMO IN SUHIMI SLIVAM

Mafini z grškim jogurtom in kakijevo čežano

Nutelina pita z bananami