ŠAMROLE


 Ker sem predkratkim kupila modelčke za šamrole sem se odločila, da jih poskusim naredit.


ŠAMROLE
Testo:
300g  ohlajenega masla narezanega na drobne kocke s stranico cca 1 cm
250g ostre moke
žlička soli
100-150ml hladne vode
1 jajce za premaz
Nadev:
0,75 l mleka
3 žlice sladkorja
2 vanilijeva pudinga
1 žlica ruma
10 dag margarine
0,5 l sladke smetane

Moko, sol in 50 g masla zdrobimo v maslene drobtinice v multipraktiku. Dodamo mrzle kocke masla in trikrat pulziramo po eno sekundo. Dodamo polovico mrzle vode, enkrat zavrtimo, dodamo preostanek vode, dvakrat zavrtimo. Na pomokani deski povežemo skupaj in oblikujemo debelo klobaso, ki jo razvaljamo v dolg pravokotnik. V mislih si ga po širini razdelimo na tretjine in krajšo stranico zapognemo do navidezne črte in drugo stranico preko, da dobimo tri plasti. Kot bi prepogibali papir za pismo. Spet smo dobili pravokotnik, ki ga zvijemo v rulado in potisnemo navzdol da dobimo kvadrat. Ohlajamo vsaj tri ure. Nato ga lahko uporabimo.
Če na testu vidimo lepljive predele ali izpostavljeno maslo, jih enostavno posujemo z moko.
Testo razvaljamo približno 3 milimetre debelo. Potem pa ga narežemo na 3 centimetre dolge trakove.
Kovinske cevke namažemo s stopljenim maslom, potem pa nanje navijamo testene trakove, da se nekoliko prekrivajo. Rolice namažemo z razžvrkljanim jajcem, potem pa jih zložimo v pekač, prekrit s peki papirjem. Na 180 stopinj pečemo dokler niso rolice zlato - rumeno zapečene.

Mleku dodamo 3 žlice sladkorja in 1 žlico ruma, ko zavre, dodamo razmešan vanilijev puding. Kuhamo po navodilih iz vrečke. V posodi penasto umešamo margarino in ji med stepanjem dodajamo ohlajen puding, na koncu primešamo še cca. 5 zvrhanih žlic stepene sladke smetane.
S to kremo polnimo rolice na sredini, na koncih pa jih okrasimo s preostalo sladko smetano.




Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TORTA S MASCARPONEJEVO KREMO IN SUHIMI SLIVAM

Mafini z grškim jogurtom in kakijevo čežano

Nutelina pita z bananami